Składniki: 1 mały seler 2 duże jabłka sok z cytryny 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 50 dag pieczeni cielęcej lub wołowej sól pieprz 6 łyżek oliwy natka pietruszki Sposób wykonania: Seler zetrzeć na tarce, a jabłko pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Posiekać jeszcze cebulę i czosnek a mięso pokroić na mniejsze…
Tag: pieczeń cielęca
Cielęcina
Pieczeń cielęca z rożna
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny z nerkami 1-2 łyżki masła ocet sól Sposób wykonania: Cielęcinę zalać osoloną wodą i odstawić na 2-3 godziny. Po tym czasie cielęcinę odcedzić, skropić octem i oprószyć solą. Następnie ułożyć na rożnie ii upiec, w trackie polewając roztopionym masłem.