Składniki:
- 600 g pieczarek
- 1,5 l bulionu
- 4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 200 ml śmietany 18%
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 50 dkg fasolki szparagowej 10 dkg pieczarek lub grzybów leśnych 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki oliwy sól, pieprz ulubione zioła do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować tak długo aż będzie miękka ale jeszcze chrupiąca. Na patelni rozgrzać masło,…
Składniki: 25 dkg pieczarek 2 duże ziemniaki 1 bakłażan 1 cebula ½ szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy 2 szklanki mleka kokosowego posiekana natka pietruszki sól, pieprz, curry Sposób przyrządzenia: Bakłażan umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posolić i przełożyć na sito aby wytwarzający się sok obciekł. Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na dużej…