Składniki: pęczek bazylii 4-5 ząbków czosnku 1 mały serek homogenizowany 4 łyżki śmietany 18% 1 szklanka pestek dyni sól, pieprz i gałka muszkatołowa Sposób przyrządzenia: W szklanej salaterce zmiksować wszystkie składniki pasty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Doskonale smakuje z białym pieczywem. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
Tag: pasty
Listy
Pasta do chleba z żółtego sera
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki serka homogenizowanego 25 dkg żółtego sera Gouda ½ szklanki majonezu ½ szklanki posiekanego szczypiorku 2 ząbki czosnku sól Sposób przyrządzenia: Ser Gouda zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szczypiorek umyć i drobniutko posiekać. Majonez wymieszać z serkiem homogenizowanym, wsypać starty żółty ser, szczypiorek i czosnek. Doprawić…
Listy
Jajeczna pasta na chleb
by Waldek • • 0 Comments
Składniki: 4 jaj pęczek szczypiorku 3 łyżki musztardy sarepskiej sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich musztardę i całość dokładnie utrzeć. Gdy składniki się połączą dodać posiekany szczypiorek i jeszcze raz wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Jajeczna pasta z cebulką
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 5 jaj 1 cebula 3 łyżki musztardy sarepskiej sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Natomiast cebule posiekać i dodać do jajek razem z musztardą. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta jajeczna z kawałkami rzodkiewek
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 4 jaj 3 rzodkiewki 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym pokroić i dodać do nich majonez. Na koniec dodać rzodkiewki pokrojone w drobną kostkę. Całość jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.