Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasty

Pasta serowo-jajeczna

Składniki 20 dag żółtego sera (najlepiej Gouda, ale może być też inny) musi być w kostce (nie w plasterkach!) 4 jajka ugotowane pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku szczypta oregano 5 łyżek majonezu szczypta soli i pieprzu Sposób wykonania Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu, kiedy będą już zimne zetrzeć do naczynia na tarce o…

Pasta do chleba z orzechami i serem

Składniki: 15 dkg białego sera 20 dkg sera rokpol ½ szklanki kwaśnej śmietany ½ szklanki posiekanych orzechów nerkowca pęczek posiekanego zielonego koperku ½ szklanki posiekanych suszonych pomidorów sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W miseczce połączyć ser biały i rokpol, ugnieść z dodatkiem kwaśnej śmietany, dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku solą i…

Pasta z białego sera i tuńczyka

Składniki: puszka osączonego tuńczyka ½ szklanki posiekanego ogórka kiszonego pęczek pokrojonej drobniutko dymki 15 dkg białego sera 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Tuńczyka wymieszać z ogórkami, cebulką dymką, białym serem, majonezem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dobrze smakuje z krakersami. Przepis na…

Pasta z kaparami i wędzoną rybą

Składniki: 2 średnie ugotowane ziemniaki ½ szklanki posiekanych korniszonów 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka przyprawy curry 2 łyżki kaparów 1 posiekana czerwona papryka 1 oczyszczona wędzona makrela sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki rozgnieść z majonezem i przyprawą curry, dodać posiekane korniszony, kapary, czerwoną paprykę i posiekaną makrelę. Doprawić do smaku solą i dużą…