Składniki:
- 30 dag. twarogu
- 3 łyżki miodu
- łyżeczka posiekanych ziół
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Składniki: 200 g gotowanej szynki 1 ogórek konserwowy 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę oraz ogórka bardzo drobno posiekać po czym wymieszaj ze sobą i dodać musztardę oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 żółta papryka 1 łyżeczka curry sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz curry. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 czerwona papryka ½ łyżeczki sproszkowanej papryki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz paprykę w proszku. Całość dokładnie wymiesza i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 200 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany 2 żółtka sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, po czym dodać do niego żółtka i całość dokładnie utrzeć. W trakcie dodając jeszcze śmietanę oraz musztardę. Na koniec dodać jajka ugotowane na twardo pokrojone w drobną kostkę. Doprawić do smaku…