Składniki:
- 1 wędzona makrela
- ¼ kostki miękkiego masła
- 3 jajka
- 1 mała cebula
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- pół łyżeczki soku z cytryny
- sól do smaku
Składniki: makrela ogórek kiszony cebulka majonez Sposób wykonania; Z makreli usunąć skórkę i ości. Do mięsa dodać ogórka i cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Makrela jest już słona więc nie trzeba już doprawiać.
Składniki: 15 dkg skorzonery 2 łyżki śmietany 2 małe pomidory 1 średni świeży ogórek sok z cytryny sól, cukier do smaku 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Skorzonerę umyć, opłukać i włożyć do lekko zakwaszonej wody, aby nie ściemniała. Wyjmować po jednej i ścierać na tarce o dużych oczkach. Ogórek umyć, obrać i…