Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta z zielonych oliwek Julii

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z zielonych oliwek Julii. Do jej wykonania oprócz oliwek potrzebujesz: kaparów, natki pietruszki, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 garście oliwek zielonych
  • 1 garść natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów 
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz 

Tapenada Marceliny

Wyszukaj swój przepis na znakomitą, aromatyczną tapenadę Marceliny. Aby ją wykonać  potrzebujesz: zielonych oliwek, kaparów, czosnku, soku z cytryny i natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 1 szkl zielonych oliwek 
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz
  • sól 

Pasta twarogowa na kanapki Michała

Znakomita, a przede wszystkim banalna w wykonaniu pasta twarogowa na kanapki. Idealnie nada się na śniadanie. Lista zakupów: twaróg, jogurt naturalny, szczypiorek, natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 5 plasterków szynki drobiowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól 
  • pieprz 

Tapenada przepisu Danuty

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszną tapenadę. Aby ja wykonać potrzebujesz: zielonych oliwek, czosnku, kaparów, oliwy z oliwek i soku z cytryny.   
 

Składniki:

  • 1 szkl zielonych oliwek 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz
  • sól