Składniki:
- ½ kg filetów
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- 2 łyżki suszonych grzybów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka przypraw do ryb
- sól
- pieprz
Składniki: ½ kg rydzów 2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej 2 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżeczka suszonego czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić usuwając nóżki. Następnie oprószyć kapelusze solą i dusić je na połowie rozgrzanego tłuszczu. Miękkie grzyby obtoczyć w mące po czym zanurzyć w roztrzepanych…
Składniki: 1 cukinia 1 bakłażan ½ szkl mąki 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Obranego bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki. Następnie oprószyć je solą po czym obtoczyć je bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć je kilka minut na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Podawać…
Składniki: 16 kapeluszy suszonych borowików 2 szkl mleka 1 kostka bulionu grzybowego 3 łyżki mąki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby opłukać pod bieżącą wodą po czym zalać je mlekiem i odstawić na całą noc. Następnego dnia odcedzić grzyby i zalać je…