Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ozór wieprzowy

Smażony ozór wołowy

Składniki: ozór wołowy porcja włoszczyzny jajko kilka łyżek mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Ozór wrzucić na osolony wrzątek, dodać jeszcze włoszczyznę i trzymać na ogniu około 1 godziny do miękkości. Miękki ozór obrać ze skóry i pokroić na plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć go w mące,…

Sałatka winogronowa

Skład: 1/4kg winogron 12 oliwek 125 g gotowanego ozorka wolowego talerz kiełbasy szynkowej średnia cebula 8 łyżek winnego octu 6 łyżek oliwy słonecznikowej lub z oliwek pół łyżeczki musztardy tarta gałka muszkatołowa   sol, pieprz, cukier.   Sposób wykonania: Ozor i kiełbasę pokroić w drobna kostkę. Winogrona umyć, oliwki przeciąć i pozbawić pestek. Cebule pokroić najdrobniej,…