Składniki:
- ozór wołowy
- łyżka soli
- ½ łyżeczki saletry
- 6 goździków
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: ozór wołowy porcja włoszczyzny jajko kilka łyżek mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Ozór wrzucić na osolony wrzątek, dodać jeszcze włoszczyznę i trzymać na ogniu około 1 godziny do miękkości. Miękki ozór obrać ze skóry i pokroić na plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć go w mące,…
Składniki: 1 ozór wołowy o wadze około 2 kg 60 dlg twardych grzybów leśnych 4 cebule 4 szklanki orzechów włoskich 5 ząbków czosnku 2 szklanki kwaśnej śmietany 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ozór wyszorować, dokładnie umyć. W rondlu zalać ozór wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować aż ozór zmięknie co pozwoli obrać go z…
Składniki: ozór wołowy włoszczyzna liść laurowy pieprz czarny ziele angielskie zielona posiekana pietruszka Sos chrzanowy: 2 łyżki masła łyżka mąki 1 szklanka rosołu ½ szklanki śmietany 5 łyżek tartego chrzanu żółtko szczypta cukru Marynata: 1 l wody 1 dkg saletry 1 dkg cukru 5 dkg soli liść laurowy ziele angielskie kolendra Sposób przyrządzenia: Ozór bardzo…
Skład: ozorek wołowy włoszczyzna mąka masło chrzan tarty przyprawy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ozorek dokładnie wyszorować, włożyć do garnka , zalać wrzątkiem. Dodać włoszczyznę, cebulę, pieprz, ziele, liść laurowy. Gotować ok. 3 godzin. Z ugotowanego ozora, gdy przestygnie ściągnąć skórkę. W rondlu przygotować z masła i mąki jasną zasmażkę, dodać utarty chrzan, rozprowadzić chłodnym wywarem,…