Składniki:
- 10 łyżek płatków owsianych
- 2 jogurty naturalne
- 40 dag sezonowych owoców (jabłka, gruszki, śliwki, maliny, truskawki),
- 1/4 szklanki cukru
Składniki: 1 kg różnych owoców (truskawek, porzeczek, jagód, poziomek, moreli, śliwek, gruszek) 4 żółtka pół szklanki cukru łyżka cukru pudru cytryna Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem i cukrem pudrem na puszystą masę w trakcie ucierania dodawać stopniowo sok z cytryny. Następnie obrane owoce pokroić według uznania i przełożyć do salaterki. Przed podaniem polać…
Składniki: 20 dag poziomek 10 dag truskawek 10 dag malin 10 dag czarnych jagód 5 dag konfitur wiśniowych 8 dag cukru cukier waniliowy 25 g rumu 1 szklanka śmietany kremówki Sposób wykonania: Oczyszczone owoce wrzucić do salaterki. Następnie skropić rumem, polać bitą śmietaną. Posypać cukrem oraz cukrem waniliowym i udekorować konfiturami.