Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: owoce morza

Spaghetti z krewetkami Łucji

Mamy dla Was przepis na pyszne spaghetti z krewetkami. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: makaronu spaghetti, krewetek, oliwy z oliwek, soku z cytryny i czosnku.   
 

Składniki:

  • ½ makaronu spaghetti 
  • 250 g mrożonych krewetek 
  • kilka suszonych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • ½ cytryny 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka chilii 
  • sól
  • natka pietruszki
 

Krewetki w śmietanie Nikodema

Dla miłośników owoców morza. Zbiór znakomitych przepisów. Krewetki w śmietanie Nikodema. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: krewetek, śmietany, masła i czosnku. 
 

Składniki:

  • 1/2 kg krewetek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki
  • 150 szkl śmietany 30%
  • 2 łyżki masła
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • koperek do dekoracji 

Kalmary w panierce Natalii

A teraz przepis dla miłośników owoców morza. Czyli pomysł na kalmary w panierce Natalii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kalmarów, soku z cytryny, jajka, bułki tartej i mąki. 
 

Składniki:

  • 2 kg kalmarów 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • ½ szkl bułki tartej 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do smażenia
 

Krewetki w cieście Bożeny

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: owoce morza. Dziś krewetki w roli głównej. Czyli przepis na krewetki w cieście. Przepis zawiera: krewetki, jajka, mąkę oraz mleko. 
 

Składniki:

  • 250 g krewetek
  • 1/4 szkl mleka
  • 3/4 szkl mąki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Makaron z krewetkami Asi

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na makarony. Makaron z krewetkami Asi. Aby przygotować ten przepis będziesz potrzebować: makaronu spaghetti, krewetek, białego wina i czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 op makaronu spaghetti
  • 400 g krewetek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szkl białego wina wytrawnego 
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do podania