Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w drobną kostkę, którą ułożyć na środku talerza. Następnie cebulę, ogórki oraz awokado pokroić w drobną kostkę i ułożyć wokół łososia. Udekorować plasterkami cytryny oraz koperkiem.
Tag: owoc
Listy
Awokado z pomidorami skropione sokiem z limonki
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 1 awokado 4 łyżki soku z limonki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka jalapeno 1 pomidor 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka posiekanej kolendry 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Awokado obrać po czym miąższ rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny. Następnie sparzone wrzątkiem pomidory, obrać ze skórki i pokroić…
Listy
Knedle z morelami
by Jolka • • 0 Comments
Składniki: 150 g mąki 130 g masła 2 jajka 750 g moreli szczypta soli 80 g bułki tartej cukier puder Sposób wykonania: 30 g masła zalać 0,3 l wody i doprowadzić do wrzenia po czym dodać mąkę i cały czas mieszając trzymać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wówczas zdjąć z ognia i nie przerywając …
Listy
Zapiekana bułka z jabłkami i rodzynkami
by Magdalena • • 0 Comments
Składniki: 500 g czerstwych bułek 2 szkl mleka 2 jajka 100 g cukru 500 g jabłek 100 g masła 60 g rodzynek 2 łyżeczki cynamonu cukier puder Sposób wykonania: Bułki pokroić w kostkę po czym zalać mlekiem wymieszanym z jajkiem, odstawić na kilka minut. W między czasie obrane jabłka pokroić na plasterki po czym wymieszać…
Listy
Sałatka z melona, poziomek i brzoskwiń
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 1 melon 1 kubek poziomek 2 brzoskwinie 1 szkl śmietanki ½ szkl rumu 150 g cukru pudru Sposób wykonania: Obranego melona pokroić w kostkę, którą oprószyć cukrem i skropić rumem. Następnie dodać do melona poziomki oraz brzoskwinie pokrojone w kostkę. Całość wymieszać, przełożyć do salaterki u udekorować śmietaną ubitą na sztywno z cukrem.