Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: owoc

Tatar z łososia z awokado

Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w drobną kostkę, którą ułożyć na środku talerza. Następnie cebulę, ogórki oraz awokado pokroić w drobną kostkę i ułożyć wokół łososia. Udekorować plasterkami cytryny oraz koperkiem.

Awokado z pomidorami skropione sokiem z limonki

Składniki: 1 awokado 4 łyżki soku z limonki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka jalapeno 1 pomidor 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka posiekanej kolendry 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Awokado obrać po czym miąższ rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny. Następnie sparzone wrzątkiem pomidory, obrać ze skórki i pokroić…

Knedle z morelami

Składniki: 150 g mąki 130 g masła 2 jajka 750 g moreli szczypta soli 80 g bułki tartej cukier puder Sposób wykonania: 30 g masła zalać 0,3 l wody i doprowadzić do wrzenia po czym dodać mąkę i cały czas mieszając  trzymać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wówczas zdjąć z ognia i nie przerywając …

Sałatka z melona, poziomek i brzoskwiń

Składniki: 1 melon 1 kubek poziomek 2 brzoskwinie 1 szkl śmietanki ½ szkl rumu 150 g cukru pudru   Sposób wykonania: Obranego melona pokroić w kostkę, którą oprószyć cukrem i skropić rumem. Następnie dodać do melona poziomki oraz brzoskwinie pokrojone w kostkę. Całość wymieszać, przełożyć do salaterki u udekorować śmietaną ubitą na sztywno z cukrem.