Składniki: 400 g przegrzebków sok z cytryny 250 ml wywaru z ryby 400 g borowików ½ cebuli dymki 3 łyżki masła 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka octu z białego wina 3 łyżki oleju 1 główka sałaty lodowej 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Z muszli wyjąć mięso razem z ikra i drobno…
Tag: owce morza
Sałatki
Sałatka z truskawek, awokado i krewetek
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg dorodnych, twardych truskawek 20 dkg oczyszczonych gotowanych odwłoków krewetek 1 awokado 1 cytryna Dressing: 4 łyżki jogurtu 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny Sposób przyrządzenia: Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki lub ćwiartki. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, miąższ pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniało.…