Składniki 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki wody 4 łyżki mleka 1 duże jabłko 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka miodu 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka śmietanki Sposób wykonania: Płatki wymieszać z woda oraz mlekiem. Następnie dodać pokrojone w kostkę jabłko, posiekane orzechy, miód, sok z cytryny i śmietanę. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: orzechy
Listy
Sałatka ze szparagów z orzechami
by Łucja Smolarek • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg szparagów sól cukier 1 kwaskowe jabłko 2 łyżki posiekanych orzechów kilka łyżek majonezu liście sałaty 2 jaja (ugotowane na twardo) 2 pomidory Sposób wykonania: Szparagi ugotować w osolonej wodzie po czym pokroić je na mniejsze kawałki. Jabłko pokroić w kostkę, orzechy posiekać, sałatę porwać na mniejsze kawałki a jajka i pomidory na…
Listy
Surówka z selerów bulwiastych z orzechami
by Konrad Błażejewski • • 0 Comments
Składniki: 25 dag selerów bulwiastych sok z cytryny 2 jabłka 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1/3 szklanki majonezu Sposób wykonania: Selery zetrzeć na tarce a jabłka pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Całość polać majonezem i doprawić do smaku posiekanymi orzechami włoskimi.
Listy
Sałata z orzechami
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 2-3 główki sałaty 2-3 orzechy włoskie 1/3 szklanki słodkiej śmietanki cukier puder Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki a orzechy posiekać. Polać całość śmietaną i oprószyć cukrem pudrem.
Listy
Surówka z marchwi z rzodkiewkami
by Karol Iwanowski • • 0 Comments
Składniki: 30 dag marchwi pęczek rzodkiewek sól cukier sok z cytryny 2 jaja (ugotowane na twardo) 1 /2 szklanki śmietany posiekany koperek Sposób wykonania: Marchewkę zetrzeć na tarce, rzodkiewki pokroić w plasterki a jajka na cząstki. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.