Składniki: 40 dag maliny 10 dag posiekanych orzechów sos: 2 żółtka 1 /2 szklanki cukru 1 /2 szklanki białego wina skórka z cytryny Sposób wykonania: Maliny przesypać do salaterki i posypać posiekanymi orzechami. Następnie żółtka utrzeć z cukrem po czym dodać wino i skórkę z cytryny. Sosem polać owoce.
Tag: orzechy
Listy
Pomarańcze z orzechami i śmietaną
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 2 pomarańcze 10 dag posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka śmietanki Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie śmietanę ubić z cukrem pudrem i polać nią owoce. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.
Listy
Sałatka morelowa i włoskie orzechy
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 50 dag moreli 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru 5 dag posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Morele pokroić w kostkę. Następnie śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier pudrem. Polać brzoskwinie i na koniec posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Listy
Surówka z jeżyn z sosem z wina
by Paulina Bator • • 0 Comments
Składniki: 40 dag jeżyn 10 dag posiekanych orzechów sos: 2 żółtka 1 /2 szklanki cukru 1 /2 szklanki białego wina skórka z cytryny Sposób wykonania: Jeżyny przesypać do salaterki i posypać posiekanymi orzechami. Następnie żółtka utrzeć z cukrem po czym dodać wino i skórkę z cytryny. Sosem polać owoce.
Listy
Surówka z brzoskwiń z orzechami laskowymi
by Ewelina Kłosińska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag brzoskwiń 5 dag orzechów laskowych 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki śmietanki Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić w kostkę. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem pudrem. Polać nią owoc i posypać jeszcze posiekanymi orzechami.