Składniki: 25 dag cebuli 10 świeżych lub mrożonych śliwek węgierek 5 dag fistaszków solonych 2 łyżki oleju sojowego łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać, dodać śliwki przekrojone na połówki oraz fistaszki. Całość wymieszać, skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać posiekaną
Tag: orzechy
Listy
Sałatka ogórkowa z pomarańczą
by Anna Janiec • • 0 Comments
Składniki: duży zielony ogórek 1-2 pomarańcze 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich łyżka oleju słonecznikowego 2 łyżki soku z cytryny sól, cukier 1-2 krople sosu tabasco Sposób wykonania: Obrany ogórek pokroić w plasterki, pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Polać olejem i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i sosem tabasco. Całość wymieszać i…
Listy
Sos arachidowy
by Zofia Formela • • 0 Comments
Składniki: sok i skórka otarta z pomarańczy 2-3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki oleju arachidowego łyżka posiekanych orzeszków arachidowych sól pieprz Sposób wykonania: Sok i skórek z pomarańczy wymieszać z posiekaną natką pietruszki, olejem i orzeszkami arachidowymi. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z marchewki i pomarańczy
by Paulina Krzyżaniak • • 0 Comments
Składniki: 4 duże marchewki 1-2 ząbki czosnku sok i skórka otarta z pomarańczy 2-3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki oleju arachidowego łyżka posiekanych orzeszków arachidowych sól pieprz Sposób wykonania: Obraną marchewkę zetrzeć na tarce, czosnek posiekać. Następnie sok i skórek z pomarańczy wymieszać z posiekaną natką pietruszki, olejem i orzeszkami arachidowymi. Doprawić do smaku…
Listy
Sałatka ryżowa z czerwoną kapustą
by Krystyna Przygoda • • 0 Comments
Składniki: 25 dag ryżu 10 dag orzechów włoskich 10 dag rodzynków średnia główka czerwonej kapusty sól sos winegret Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie go odcedzić i dodać poszatkowaną kapustę, rodzynki oraz posiekane orzechy. Wszystkie składniki wymieszać, polać sosem i doprawić do smaku solą.