Składniki:
- 20 dag twarogu
- łyżka masła
- pęczek koperku
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 4-5 ząbków czosnku
- sól
- pieprz
Składniki: 100 g truskawek 50 g malin 1 łyżka cukru 250 ml bardzo zimnego pełnotłustego mleka 1-2 łyżki bitej śmietany 1 łyżeczka posiekanych migdałów 1 łyżeczka posiekanych pistacji Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki zmiksować ze sobą do uzyskania gładkiego koktajlu.
Składniki: 20 g orzechów włoskich 400 ml pełnotłustego mleka 1 łyżka miodu 1-2 krople aromatu migdałowego Sposób wykonania: Mleko zmiksować razem z orzechami, miodem oraz aromatem. Gdy składniki się połączą przelać do szklanki.
Składniki: 50 dag młodej marchewki 30 dag świeżych moreli 10 dag orzechów włoskich łyżeczka miodu sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę zetrzeć na tarce morele pokroić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Składniki: pół dużego kalafiora mała puszka ananasa w kostce 5 dag wyłuskanych orzechów włoskich 2 łyżki śmietanki 12-proc. kawałek świeżego imbiru cukier sól Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki po czym ugotować go w osolonej wodzie. Następnie ananasa odsączyć z zalewy a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę wymieszać ze startym imbirem,…