Składniki: 25 dag włoskich orzechów 5 łyżek cukru pudru 2 białka Sposób wykonania: Orzechy zmielić po czym dodać do nich cukier puder i dokładnie wymieszać, Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę i ponownie wymieszać. Z masy układać łyżką kuleczki na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około…
Tag: orzechy
Listy
Ciasteczka biszkoptowe z orzechami
by Gosia Miszczuk • • 0 Comments
Składniki: 4 jaja 4 łyżki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 dag orzechów łuskanych tłuszcz tarta bułka Sposób wykonania: Białka ubić na sztywna pianę w trakcie dodając cukier po czym dodać jeszcze żółtka oraz stopniowo obie mąki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z e sobą. Z powstałego ciasta nakładać łyżki małe porcje…
Listy
Pasta z serka topionego z orzechami
by Ada Paluszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 kremowe serki topione 3 łyżki masła 3 łyżki gęstej śmietany 10 dag drobniutko posiekanych orzechów laskowych Sposób wykonania; Serek topiony i miękkie masło dokładnie ze sobą utrzeć. W trakcie dodawać jeszcze po łyżce śmietany. Na koniec wrzucić jeszcze posiekane orzechy i dokładnie wymieszać.
Listy
Pasta tuńczykowa z orzechami
by Kamila Semeniuk • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju pół szklanki włoskich rozdrobnionych orzechów 3 -4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Wówczas dodać do tuńczyka posiekane orzechy oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta twarogowo-orzechowa
by Jadwiga Kotas • • 0 Comments
Składniki: 20 dag zmielonego twarogu z 10 dag orzechów włoskich Sposób wykonania: Do zmielonego twarogu dodać posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszać.