Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka biszkoptowe z orzechami

Składniki:

  • 4 jaja
  • 4 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 dag orzechów łuskanych
  • tłuszcz
  • tarta bułka

    Sposób wykonania:

    Białka ubić na sztywna pianę w trakcie dodając cukier po czym dodać jeszcze żółtka oraz stopniowo obie mąki.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z e sobą.
    Z powstałego ciasta nakładać łyżki małe porcje na blasze wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
    Ciastka posypać jeszcze posiekanymi orzechami i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *