Składniki: 15 dag serka topionego 7 dag mielonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Posiekane zioła dodać do serka topionego. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe kulki, które obtoczyć w mielonych orzechach.
Tag: orzechy włoskie
Listy
Kefir z orzechami włoskimi i ogórkami
by Krzysztof • • 0 Comments
Listy
Sos orzechowy Lidii
by Lidia Bieńko • • 0 Comments
Składniki:
- ½ szkl orzechów laskowych
- 1 cebula
- ½ cytryny
- 1 szkl bulionu warzywnego
- 1 ząbek czosnku
- 50 mkl śmietany
- szczypta mielonej papryki
- sól
- pieprz
- cukier
Listy
Surówka z cykorii z kawałkami kiwi
by Kacper Nowicki • • 0 Comments
Składniki: 4 cykorie 2 owoce kiwi 8 dag orzechów włoskich 2 pojemniki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania; Cykorię pokroić w paseczki, obrane kiwi w kostkę a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, solą, cukrem oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i…
Listy
Cocktail
by Krystyna Fiuk • • 0 Comments
Składniki: 80 ml campari 80 ml czerwonego wermutu lody z orzechów włoskich woda sodowa posiekane orzechy laskowe cynamon Sposób wykonania: Do szerokich szklanek włożyć po kulce lodów. Zalać je campari wymieszanym z wermutem. Uzupełnić całość wodą sodową. Na koniec posypać posiekanymi orzechami oraz cynamonem.