Składniki: 1 puszka bobu konserwowego 10 dag żółtego sera 10 dag posiekanych orzechów włoskich majonez sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Bób odcedzić i obrać, ser pokroić w kostkę a orzechy posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Tag: orzechy włoskie
Listy
Sałatka owsiana z jabłkiem
by Weronika Białaś • • 0 Comments
Listy
Sałatka z kalafiora z orzechami
by Karol Bobrowski • • 0 Comments
Składniki: kalafior orzechy włoskie sos: 2 łyżeczki musztardy francuskiej łyżeczka winegret oliwa pieprz 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki, które ugotować w osolonej wodzie. Następne je odcedzić i posypać posiekanymi orzechami. Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
Listy
Sałatka z włoszczyzny z orzechami
by Kinga Grudzińska • • 0 Comments
Składniki: pęczek włoszczyzny 1/4 główki kapusty filiżanka orzechów włoskich 1/2 filiżanki majonezu zielenina sól, pieprz Sposób wykonania: Włoszczyznę pokroić na mniejsze kawałki, kapustę poszatkować a orzechy posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną zieleniną.
Listy
Sałatka z jabłka, selera i orzechów
by Agata Szwarc • • 0 Comments
Składniki: 15 dag selera 25 dag jabłek 5 dag orzechów włoskich sok z cytryny 1/2 małego słoika majonezu łyżeczka siekanej zielonej pietruszki Sposób wykonania: Obranego selera oraz jabłka zetrzeć na tarce a orzechy posiekać. Polać całość majonezem i doprawić do smaku sokiem z cytryny. Na sam koniec posypać posiekaną natką pietruszki.