Składniki: 40 dag jeżyn 10 dag posiekanych orzechów sos: 2 żółtka 1 /2 szklanki cukru 1 /2 szklanki białego wina skórka z cytryny Sposób wykonania: Jeżyny przesypać do salaterki i posypać posiekanymi orzechami. Następnie żółtka utrzeć z cukrem po czym dodać wino i skórkę z cytryny. Sosem polać owoce.
Tag: orzechy włoskie
Listy
Surówka owsiana z jabłkiem i orzechami
by Łucja Łach • • 0 Comments
Składniki 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki wody 4 łyżki mleka 1 duże jabłko 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka miodu 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka śmietanki Sposób wykonania: Płatki wymieszać z woda oraz mlekiem. Następnie dodać pokrojone w kostkę jabłko, posiekane orzechy, miód, sok z cytryny i śmietanę. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Surówka z selerów bulwiastych z orzechami
by Konrad Błażejewski • • 0 Comments
Składniki: 25 dag selerów bulwiastych sok z cytryny 2 jabłka 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1/3 szklanki majonezu Sposób wykonania: Selery zetrzeć na tarce a jabłka pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Całość polać majonezem i doprawić do smaku posiekanymi orzechami włoskimi.
Listy
Sałata z orzechami
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 2-3 główki sałaty 2-3 orzechy włoskie 1/3 szklanki słodkiej śmietanki cukier puder Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki a orzechy posiekać. Polać całość śmietaną i oprószyć cukrem pudrem.
Listy
Surówka z marchwi z orzechami
by Ela Waszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 30 dag marchwi 2-3 łuskane orzechy włoskie 1 łyżka miodu 1/3 szklanki śmietany Sposób wykonania: Obraną marchewkę zetrzeć na tarce a orzechy posiekać. Polać całość śmietaną i doprawić do smaku miodem.