Składniki: ½ l oliwy z oliwek 3 gałązki lawendy 1 gałązka rozmarynu kilka listków szałwii gałązka tymianku kilka listków bazylii Sposób wykonania: Do butelki włożyć gałązki lawendy, rozmaryn, szałwię, tymianek oraz bazylię. Całość zalać oliwą z oliwek. Odstawić na kilka dni aby wszystkie składniki się przegryzły.
Tag: oliwa z oliwek
Porady i Ciekawostki
Kandyzowana cebula Agaty
by Agata Komar • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Oliwa pikantna Jagody
by Jagoda Łysiak • • 0 Comments
Składniki: ½ l oliwy z oliwek kilka ząbków czosnku 2 papryczki chili kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego Sposób wykonania: Do sparzonej wrzątkiem butelki włożyć ząbki czosnku, papryczki chili, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalać całość oliwą z oliwek i odstawić aby składniki się przegryzły. Wówczas przecedzić oliwę i przelać do butelki.


-300x223.jpg)
.jpg)

