Składniki:
- 300 g ogórków
- 600 ml kefiru
- 8 orzechów włoskich
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- pęczek koperku
- sól
Składniki: 2 duże ogórki obrane i pokrojone w kostkę o boku około 1 cm 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżeczka oliwy 20 dkg wytrybowanych pokrojonych na połówki czereśni 2 łyżki posiekanej naci kolendry sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ogórki wymieszać z octem i oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na 15…
Składniki: 1 obrany ogórek pokrojony na ćwiartki ½ szklanki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula pokrojona w półplasterki 2 łyżki posiekanej naci kolendry 1/3 szklanki włoskiego sosu sałatkowego ¼ łyżeczki płatków chili sól Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć nasiona, pociąć na kawałki o długości 5 cm. Tak przygotowane ogórki posolić, umieścić na…
Składniki: 2 ogórki pokrojone wzdłuż na ósemki o długości 5 cm 3 dkg imbiru pokrojonego w „zapałkę” 1 oczyszczona z nasion pokrojona w paseczki czerwona paryczka chili sól Sos: 1,5 łyżki oleju sezamowego 1,5 łyżki sosu chili 1,5 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżeczki cukru Sposób przyrządzenia: Ogórki posolić, umieścić na sicie aby obsączyły się z…
Składniki: 2 szklanki pokrojonego w cienkie półplastry miąższu ogórka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka sosu sojowego ¼ szklanki octu ryżowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki nasion sezamu Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać ogórki, sól, cukier, sos sojowy, ocet ryżowy i olej sezamowy, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym…