Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić. Dodać kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki. Wymieszać z majonezom, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Tag: ogórki kiszone
Drób
Wątróbka drobiowa po staropolsku
by marek • • 0 Comments
Składniki: wątróbka drobiowa – 20 dag 2 cebule białe jabłko (papierówka lub antonówka) ziemniaki sos sojowy w słoiku sałata ogórki kiszone lub konserwowe cytryna grejpfrut papryka olej pietruszka czosnek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę drobiową i cebulę smażyć na oleju, na oddzielnych patelniach. Do wątróbki dodać pokrojone w półksiężyce jabłko oraz sos i przyprawić do…
Jajka
Jajka z wędzoną rybą
by Xawier • • 0 Comments
Składniki: • 1 mała wędzona ryba • 1 mały słoik majonezu • 5 jajek • 2 duże ogórki kwaszone (zielenina) • sól, piprz • 1/2 pęczka natki z pietruszki Sposób przyrządzenia: Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Dokładnie oczyszczoną z ości rybę rozetrzeć z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu, doprawić solą…