Składniki:
- 1 ½ szkl ugotowanego ryżu
- ½ szkl mleka
- łyżka zarodków pszenicy
- 2 łyżki nasion słonecznika
- łyżeczka miodu
Składniki: 20 dag szynki konserwowej 10 dag łuskanego słonecznika 2 serki topione Sposób wykonania: Ziarna uprażyć na suchej patelni po czym dodać serki i trzymać na małym ogniu cały czas mieszając aż serki się roztopią. Powstałą masę rozsmarować na plasterkach szynki, które zawinąć w ruloniki. Wstawić do lodówki na 30 minut.
2 combry dzikiego królika opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, w brytfannie obsmażyć ze wszystkich stron na 4 łyżkach oleju słonecznikowego brytfannę wsunąć na środkowy poziom piekarnika do pieczenia, wygotowany sos z pieczenia uzupełniać dolewanym co jakiś czas wywarem z cielęciny (100 ml). Temperatura pieczenia: w piekarniku tradycyjnym (uprzednio nagrzanym) około 200°C w piekarniku z…