Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na naszym stole

Sałatka brzoskwiniowo-szparagowa

Skład: 3 brzoskwinie 250 g szparagów pół szklanki majonezu szklanka. jogurtu lub kwaśnej śmietany 2 łyżki soku cytrynowego siekany koperek liście sałaty sól, cukier do smaku. Sposób wykonania: Ugotowane szparagi pokroić na 3 cm. kawałki. Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skorki, przekroić, odrzucić pestki, pokroić w kostkę. Majonez połączyć z jogurtem (zdrowiej) lub śmietana +…

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę

  Skład: zielone pomidory przyprawy Sposób wykonania: Wyrośnięte ale zielone pomidory pokroić w poprzek na plasterki pół cm i przesypać solą, 2dkg na kg pomidorów, wymieszać i zostawić na 3-4 godz. Potem zlać wytworzony sok, na dno słoików dać przyprawy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, troszkę gorczycy. Na przyprawach ułożyć ściśle…

Mięso jelenia – kilka informacji.

 Chyba nie ma takiego drugiego zwierzęcia, które jak jeleń było przez tysiąclecia otaczane równie wielkim kultem. Nie dziw więc, że jest on bohaterem niezliczonych legend. Do czasów nowożytnych uważano jelenia za królewską zwierzynę, na którą wolno byto polować tylko szlachetnie urodzonym. Natomiast jeżeli ktoś chce dzisiaj zapolować na jelenia, robi to najczęściej za pomocą noża…