Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na naszym stole

Sałatka z truskawek z bananem

Skład: 3/4 kg truskawek 1/2 szklanki poziomek 3 banany 200ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka rumu Sposób przyrządzenia: Truskawki i poziomki umyć, urwać ogonki i pokroić: truskawki na ćwiartki, poziomki na połówki. Banany obrać i pokroić w talarki. Owoce wymieszać z cukrem. Dodać rum. Śmietanę ubić i położyć na owocach.

Sałatka farfallkowa.

Skład: 3 rodzaje makaronu farfalle: normalny, czerwony, zielony 3 obrane pokrojone pomidory pokrojony seler naciowy sos winegret(według przepisu jaki kto lubi Sposób przyrządzenia: Sałatka bardzo prosta bo wystarczy wszystko wymieszać…ale efekt a przyjęciu murowany!!

Bavarois cytrynowo-jogurtowe

Skład: 200ml soku z cytryny 1/1l jogurtu 350g cukru-pudru 22g żelatyny 7 białek 1/4l ubitej śmietany Sposób przyrządzenia: Sok z cytryny zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Pozostawić do ostygnięcia. Połowę ubitej śmietany z połowa cukru-pudru wymieszać z jogurtem. Białka ubić z reszta cukru-pudru. Jogurt wymieszać z letnim sokiem . Dodać ubita śmietanę. Jako ostatnie…

Sałatka ze świeżych małży.

Skład: 1 gałązka świeżego tymianku 2 gałązki pietruszki 1 gałązka selera naciowego (pokrojonego w paski ) 2 szalotki 300ml bulionu rybnego 150ml białego wytrawnego wina 1kg świeżych małż, wymytych 150ml bitej śmietany 1/2 łyżki ostrej musztardy 100ml jogurtu sól, pieprz 8 kawałków bagietki zielona sałata 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Zagotować wino z…

Ragout cielęce a la Ancienne

Skład: 1kg. cielęciny 2 cebule 1 marchewka sól, pieprz Sos: 40g masła 30g maki 2 łyżki śmietany 1 żółtko sok z cytryny Do przybrania: 150g usmażonych pieczarek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, zalać zimna woda i zagotować. Wyjąć mięso z wody, włożyć na patelnie razem z cebula. Zalać niewielka ilością wody, dodać przyprawy –…