Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na każdą okazję

Sałatka z sałaty i mandarynek

Składniki: 2 główki sałaty 4-6 mandarynek 1 łyżka soku z cytryny mały jogurt naturalny 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich cukier puder sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki a obrane mandarynki podzielić na cząstki. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanymi orzechami, solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać.

Sałatka z kapusty z jajkiem

Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 1 jajko 1 łyżka musztardy 125 ml oliwy 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 2-3 łyżki startego na grube wióry parmezanu Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Jajko ugotować na twardo i pokroić na cząstki. Następnie musztardę wymieszać z oliwą oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę. Na koniec posypać parmezanem.

Sałatka z kurczaka z chlebkiem

Składniki: 25 dag fileta z piersi indyka 4 kromki pieczywa tostowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Filet obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym pokroić w kostkę. Chleb również zarumienić i pokroić aby powstały małe grzanki. Doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.