Składniki: 1 avocado 1 gruszka 1 jabłko mała puszka ananasów w kostkach 15 dag orzeszków niesolonych garść rodzynek cukier puder bita śmietana cytryna Sposób wykonania: Obrane awokado, gruszkę i jabłko pokroić w kostkę. Do owoców dodać jeszcze ananasa, orzechy oraz rodzynki. Wszystkie składniki wymieszać i oprószyć cukrem. Udekorować bitą śmietaną i plasterkiem cytryny.
Tag: na każdą okazję
Listy
Sałatka buraczana z marchewką
by Renata Jabłonowska • • 0 Comments
Listy
Sałatka z ananasa i winogron
by Magda Borowik • • 0 Comments
Składniki: główka zielonej sałaty 4 plastry ananasa z puszki po jednym strąku papryki: czerwonej, zielonej i żółtej grejpfrut małe grono ciemnych winogron. Sos: 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z ananasa 2 łyżki soku z cytryny sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ananasa pokroić w kostkę, papryki w paski, obranego grejpfruta podzielić na…
Listy
Sałatka z kapusty, pomidora i oliwek
by Malwina Ciupa • • 0 Comments
Składniki: 1 kapusta pekińska 1 pomidor 1 cebula puszka tuńczyka w oleju kilka zielonych i czarnych oliwek 1puszka czerwonej fasoli kostka sera feta Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomidora pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Dodać jeszcze tuńczyka rozdrobnionego na kawałki, oliwki, fasolę odsączoną z zalewy oraz ser pokrojony w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Listy
Sałatka z jabłek i selera w śmietanie
by Paulina Piwko • • 0 Comments
Składniki: 40 dag selera 20 dag jabłek 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól, cukier Sposób wykonania; Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.