Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na każdą okazję

Surówka z kapusty, jabłka i marchwi

Składniki: kapusta biała 1 duża marchew 1 jabłko mała cebulka sok z cytryny natka pietruszki majonez sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchew i jabłko zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki po czym polać sałatkę.

Sałatka z porów i groszku

Składniki: 1 por ½ puszki zielonego groszku 1/2 kubka jogurtu naturalnego jabłko zielony koperek łyżka oleju sojowego sól pieprz Sposób wykonania: Por pokroić w krążki, groszek odsączyć z zalewy, obrane jabłko okroić w kostkę a koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i skropić olejem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z ryżu u tuńczyka

Składniki: puszka tuńczyka torebka ugotowanego ryżu puszka kukurydzy trochę posiekanej cebuli sol pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdzielić widelcem na mniejsze kawałki. Dodać go do ryżu razem z odsączoną z zalew y kukurydzą i posiekaną cebulą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Czerwona kapusta z ananasem Iwony

Składniki: czerwona kapusta około 1 kg 3 jabłka 8 dkg masła 1 duża cebula goździki ½ listka laurowego 4 łyżki czerwonego wina 4 łyżki soku  ananasa z puszki sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki octu winnego Do przybrania: 3-4 krążki ananasa 2 dkg masła Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki i usunąć…