Składniki: kapusta biała 1 duża marchew 1 jabłko mała cebulka sok z cytryny natka pietruszki majonez sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchew i jabłko zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki po czym polać sałatkę.
Tag: na każdą okazję
Listy
Sałatka z porów i groszku
by Justyna Piecha • • 0 Comments
Składniki: 1 por ½ puszki zielonego groszku 1/2 kubka jogurtu naturalnego jabłko zielony koperek łyżka oleju sojowego sól pieprz Sposób wykonania: Por pokroić w krążki, groszek odsączyć z zalewy, obrane jabłko okroić w kostkę a koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i skropić olejem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z ryżu u tuńczyka
by Kamila Cioch • • 0 Comments
Składniki: puszka tuńczyka torebka ugotowanego ryżu puszka kukurydzy trochę posiekanej cebuli sol pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdzielić widelcem na mniejsze kawałki. Dodać go do ryżu razem z odsączoną z zalew y kukurydzą i posiekaną cebulą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z pora i kwaśnych jabłek
by Weronika Bugaj • • 0 Comments
Składniki: 2 pory z przyciętymi liśćmi 2 kwaśne jabłka sos majonezowy cukier sól Sposób wykonania; Pory pokroić w krążki a obrane jabłka w kostkę. Polać całość sosem majonezowym i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Czerwona kapusta z ananasem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: czerwona kapusta około 1 kg 3 jabłka 8 dkg masła 1 duża cebula goździki ½ listka laurowego 4 łyżki czerwonego wina 4 łyżki soku ananasa z puszki sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki octu winnego Do przybrania: 3-4 krążki ananasa 2 dkg masła Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki i usunąć…