Skład: filety z ryby krewetki mule 10dkg zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 2 łyżeczki imbiru w proszku 1 kolorowa papryka 4 łyżeczki sosu chili ½ szklanki białego wina natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Rybę pokroić na małe kawałki. Obrać i oczyścić krewetki zostawiając ogonki.Paprykę oczyścić, drobno pokroić. Małże oczyścić. Rozgrzać olej w rondlu, wrzucić rybę,…
Tag: mule
Owoce morza
Owoce morza duszone.
by marek • • 0 Comments
Skład:
- 2 łyżki masła
- 3 łyżeczki czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku – posiekane
- 1/2kg filetu jędrnej ryby (tilapia, panga, dorsz)
- 1/4 kg dużych oczyszczonych krewetek z ogonkiem
- 1/4 kg dużych małży morskich sercówek*
- 3 pomidory włoskie (podłużne) pokrojone w kostkę
- 1/2 kg muli
- 12 ostryg
- 4 kraby gatunku śnieżne kraby albo nogi krabów podzielone na 7
- cm części *
- 2 łyżki białego wina
- ½ łyżeczki soli morskiej, szczypta świeżo mielonego pieprzu
- 2 łyżki cienko pokrojonej bazylii i kilka łodyżek do dekoracji
Owoce morza
Zupa z muli
by Daga • • 0 Comments
Skład: 0,5kg muli 1 szklanka rosołu drobiowego 1 ząbek czosnku 2 cebule 1 szklanka śmietany 1 szklanka białego wytrawnego wina sól, biały pieprz Sposób wykonania: cebule i czosnek obrać, drobno pokroić. W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy cebulę i czosnek, a gdy się zeszklą wlewamy bulion, białe wino i mule. Gotujemy na wolnym ogniu. Po…