Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: miód

Udka glazurowane Renaty

Poznaj sekret przepysznych przepisów na potrawy z kurczaka. Dziś przepis na udka glazurowane Renaty. Do wykonania przepisu potrzebujesz: udek i pałek z kurczaka, brandy, sosu sojowego oraz miodu i imbiru. 
 

Składniki:

  • 5 udek i pałek z kurczaka
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki octu winnego 
  • 2 łyżki brandy
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 

Mocno soczyste żeberka

Poznaj sekret przepysznych przepisów na znakomite żeberka. Tym razem mocno soczyste żeberka z grilla. Przepis zawiera: żeberka wieprzowe, ketchup, miód, czosnek oraz lubczyk.  
 

Składniki:

  • ½ kg żeberek
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki łagodnego ketchupu
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz 

Read more →

Skrzydełka chilii

Przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli nasz pomyśl na ostre skrzydełka chilli. Aby przygotować ten przepis potrzebujesz: skrzydełek z kurczaka, papryczki chilii, miodu oraz soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka 
  • 3 łyżki miodu
  • sok z ½ cytryny
  • 1 papryczka chilli 
  • ½  łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Ciasteczka miodowe Marty

Dla miłośników domowych ciastek. Zbiór znakomitych przepisów. Tym razem przepis na ciasteczka miodowe. Do ich przygotowania potrzebujesz: mąki, masła, jajka oraz miodu. 
 

Składniki:

  • 2 szkl mąki
  • 12 dag masła 
  • 1 szkl cukru pudru
  • 1 jajko
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sody

Szaszłyki z krewetek

Tym razem podajemy krewetki w formie szaszłyków. Wcześniej marynowane w oliwie z oliwek, soku z cytryny, miodzie i occie balsamicznym. Potem kilka chwil na rozgrzanej patelni i mamy pyszne szaszłyki. 
 

Składniki:

  • 500 g krewetek
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta mielonego chilii
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka octu balsamicznego