Składniki 0,75 l czerwonego półwytrawnego wina 0,25 l rumu 3 łyżki miodu Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki, pomarańcze również obrać i podzielić na cząstki. Następnie wlać jeszcze wino oraz rum. Całość podgrzać po czym odstawić na 10 minut. Po tym czasie posłodzić jeszcze miodem.
Tag: miód
Listy
Napój winogronowo-porzeczkowy
by Ewa Brzostek • • 0 Comments
Składniki 2/3 szklanki soku winogronowego 1/4 szklanki soku z czarnej porzeczki łyżeczka miodu 1 kieliszek wódki Sposób wykonania: Sok winogronowy wymieszać energicznie z sokiem z porzeczki oraz miodem. Przelać napój do szklanki i dodać jeszcze wódkę.
Listy
Drink gruszkowo-porzeczkowy
by Ewelina Wiktor • • 0 Comments
Składniki 2/3 szklanki soku gruszkowego 1/4 szklanki soku z czarnej porzeczki łyżeczka miodu 1 kieliszek wódki Sposób wykonania: Sok gruszkowy i sok z czarnej porzeczki oraz miód wlać do shakera i dokładnie wymieszać. Gdy składniki się połączą przelać do szklanki i dodać jeszcze wódkę.
Listy
Marynata ostra miodowo-musztardowa
by Jan Cegielski • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki płynnego miodu 1 szczypta pieprzu 1 łyżka musztardy Sposób wykonania: Miód wymieszać z sosem sojowym oraz musztardą. Doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Marynata piwna z goździkami
by Ewa Lenartowicz • • 0 Comments
Składniki 2 szkl ciemnego piwa 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka zmielonych goździków 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu skórka starta z 2 pomarańczy Sposób wykonania: Piwo wymieszać z winem po czym dodać jeszcze goździki, sól, pieprz oraz skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.