Składniki: 3 jabłka sok z ½ cytryny 2 łyżki miodu 3 łyżki rumu pomarańcza płatki migdałowe Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Następnie obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do jabłka. Natomiast miód wymieszać z rumem i skropić owowce. Na koniec posypać płatkami migdałowymi.
Tag: miód
Listy
Makagigi
by Grażyna Pacuła • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. miodu 1 szkl. maku 12 dag cukru Sposób wykonania: Do rondela wlac miód i wsypac cukier. Razem podgrzewac aż całość lekko się zarumieni. Wówczas dodać sprzony mak. Całosc dokałdnie smazżyć nie przerywajac mieszaniaokoło 10 minut. Po tym czasie wylac masę na deskę i równo rozsmarować. Odstawić do sotygniecia po czym połamać na…
Listy
Sos imbirowo-miodowy
by Agata • • 0 Comments
Składniki: cytryny 2 łyżki ketchupu łyżeczka płynnego miodu łyżka oliwy szczypta imbiru Sposób wykonania; Z cytryny wycisnąć sok po czym dodać do niego ketchup, miód oraz oliwę. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze kawałek startego imbiru. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Turkish Honey-Mocha
by Krzysztof Sielski • • 0 Comments
Składniki: 1/8 litra mocnej, gorącej kawy 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki miodu Sposób wykonania: Do kawy dodać miód oraz nasiona sezamu. Parzyć ja jeszcze około 5 minut.
Listy
Miodowy z czarną porzeczką
by Renata Dutka • • 0 Comments
Składniki 60 dag mrożonych czarnych porzeczek 5 łyżek miodu 2 szklanki gazowanej wody mineralnej kostki lodu Sposób wykonania; Porzeczki rozetrzeć razem z miodem po czym przełożyć do szklanki. Wrzucić jeszcze kostki lodu i uzupełnić woda mineralną.