Składniki:
- 700 g szparagów
- 150 g migdałów
- 1 por
- 1 litr bulionu
- 200 ml śmietany
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- płatki migdałów
Składniki: 25 dag daktyli 12 dag migdałów 15 dag cukru 5 dag masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka tłuszcz Sposób wykonania: Żółtka, masło oraz cukier dokładnie ze sobą utrzeć po czym dodać posiekane daktyle i zmielone migdały. Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie połączyć. Powstałe ciasto przelać…
Składniki: 20 dag pieczonego mięsa drobiowego 10 dag słodkich winogron 5 dag uprażonych migdałów pęczek natki pietruszki Sos: 5 łyżek majonezu 5 łyżek soku pomarańczowego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w paseczki, natkę pietruszki oraz migały posiekać i dodać do mięsa razem z winogronami. Całość odkładnie wymieszać. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny,…