Składniki: 2 banany łyżka płatków migdałowych pół łyżki masła łyżka miodu szczypta słodkiej papryki Sposób wykonania: Obrać banany, przekroić je wzdłuż. Migdały zrumienić na suchej patelni, ostudzić. Masło z miodem podgrzać na patelni, włożyć połówki bananów, podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Na talerzykach ułożyć po dwie połówki bananów, posypać je migdałami i oprószyć…
Tag: migdały
Listy
Placki ziemniaczane z migdałami i rodzynkami
by Tadeusz Kuczkowski • • 0 Comments
Składniki: 50 dag ziemniaków jajo 2 łyżki płatków migdałowych łyżka zmielonych migdałów 2 łyżki rodzynek łyżka mąki szczypta soli tłuszcz o smażenia Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Wówczas wbić do nich jajko. Dodać płatki migdałowe oraz zmielone całe migdały i rodzynki. Dodać jeszcze łyżkę mąki. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić ciasto odrobiną soli. Z…
Listy
Ciasteczka migdałowe
by Beata Tyszka • • 0 Comments
Składniki: 16 dag migdałów 16 dag cukru pudru 2 białka Sposób wykonania : Białka ubić na sztywną pianę po czym dodać do niej cukier puder i posiekane migdały. Całość delikatnie wymieszać. Uformować małe ciasteczka które piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.
Listy
Ciastka kruche z migdałami
by Natalia Chrzan • • 0 Comments
Składniki: 15 dag mąki 10 dag masła migdały białko sól śmietana Sposób wykonania : Mąkę utrzeć razem z masłem, cukrem oraz szczyptą soli. Następnie dodać śmietanę ,delikatnie połączyć. Wylać ciasto na brytfannę, posmarować białkiem i posypać posiekanymi migdałami.