Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: migdały

Rukola z migdałami

Składniki: 1 op rukoli 20 dag migdałów 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie sól pieprz Sposób wykonania: Rukolę porwać na mniejsze kawałki. Następnie migdały uprażyć na sucho w piekarniku po czym je posiekać. Pomidory odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Mleczno-migdałowy koktajl z lodami

Składniki: 750 ml mleka 50 g posiekanych migdałów 40 g cukru miąższ z jednej laski wanilii 2 łyżki likieru jajecznego 250 ml lodów karmelowych 250 ml lodów czekoladowych posypka czekoladowa Sposób wykonania; Do mleka dodać migdały, cukier oraz wanilię. Całość dokładnie zmiksować. Lody przełoży do pucharków i zalać je koktajlem. Polać likierem i posypać posypką…

Surówka marchewkowo-migdałowa Iwony

Składniki: 2 duże marchewki 2 łyżki płatków migdałowych 1 duża twarda gruszka 1 łyżka z soku z cytryny kilka gałązek świeżej mięty Sos:2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki majonezu 1 łyżka mleka kminek, biały  pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Przygotować  sos, wymieszać majonez, serek homogenizowany i mleko ,przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem,…

Zupa z migdałowych płatków z cynamonową nutką Iwony

Składniki: 25 dkg migdałowych płatków 4 szklanki mleka 10 łyżek  cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki  śmietany 22% kawałek kory cynamonu 4 kromki chleba tostowego 1 łyżka  masła Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Śmietanę połączyć z mąką, wlać  mleko,…

Koktajl pomidorowo-ziołowy

Składniki: 1 jajko 700 ml soku pomidorowego 50 g posiekanych słodkich migdałów ½ cytryny ulubione zioła sól cukier Sposób wykonania: Do soku pomidorowego wbić jajko. Dodać posiekane migdał, posiekane zioła i sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukrem.