Składniki: 20 dag kiełbasy pepperoni filet z kurczaka ½ szkl mąki ½ łyżeczki estragonu ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki granulowanego czosnku ½ łyżeczki cebuli granulowanej ½ łyżeczki zmielonego pieprzu 450 g sosu pomidorowego 200 g makaronu linguine Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanej patelni po czym zdjąć ją…
Tag: mięso
Porady i Ciekawostki
Cielęcina z białą kiełbasą
by Jan Stachowski • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 25 dag białej kiełbasy 80 dag cielęciny cebula 20 dag pieczarek 1 szkl bulionu wołowego zielona papryka ½ szkl wytrawnego sherry 1 szkl kwaśnej śmietany łyżka mąki pszennej sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć kiełbasę pokrojoną na plasterki oraz cielęcinę pokrojoną w kostkę. Gdy się…
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z wieprzowiny z kapustą
by Sebastian Szadkowski • • 0 Comments
Składniki: 30 dag metki 450 g poszatkowanej kapusty łyżka oleju roślinnego łyżka mąki pszennej 1 szkl kwaśnej śmietany 170 g ryżu 300 g pomidorów z puszki zielona papryczka chilii 2 szkl startego sera cheddar Sposób wykonania: Kiełbasę przesmażyć na rozgrzanej patelni. Następnie odstawić ją na bok a na patelni rozgrzać oliwę. Wówczas wrzucić poszatkowaną kapustę…
Porady i Ciekawostki
Kotlety wieprzowe z rozmarynem
by Damian Dobrzański • • 0 Comments
Składniki: łyżeczka szałwii łyżeczka rozmarynu 2 ząbki czosnku Łyżeczka soli łyżeczka pieprzu 4 kotlety wieprzowe 2 łyżki masła łyżka oliwy z oliwek ¾ szkl wytrawnego białego wina Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z rozmarynem, szałwią, solą oraz pieprzem. Powstałą mieszanką natrzeć mięso. Wówczas zarumienić kotlety z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Następnie…
Porady i Ciekawostki
Pieczeń wołowa z papryką i selerem
by Maja Łoś • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl posiekanej cebuli ¼ szkl posiekanego selera naciowego ¼ szkl posiekanej papryki 2 łyżki masła łyżeczka soli łyżeczka białego pieprzu ¾ szkl łyżeczki czarnego pieprzu ¾ łyżeczki zmiażdżonego czosnku ½ łyżeczki musztardy ½ łyżeczki pieprzu 2 kg polędwicy wołowej Sposób wykonania: W mięso zrobić głębokie nacięcia aby powstały małe otwory. Włożyć do nich…