Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Sztuka mięsa w galarecie

Składniki:

  • 60 dag wołowiny bez kości(zrazowa, pręga),
  • 40 dag włoszczyzny z kapustą włoską,
  • cebula,
  • jajko ugotowane na twardo,
  • pomidor,
  • natka pietruszki,
  • śliwki z octu do dekoracji,
  • 1 dag koncentratu pomidorowego,
  • 1 białko
  • 1,5 dag żelatyny,
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny lub kwasek cytrynowy

Kolorowa pieczeń rzymska

Składniki: • 50 dag mielonego wołowego mięsa • 1 mała czerwona papryka • 1 mała żółta papryka • 1 mała zielona papryka • 1 mała cukinia • 1 średnia marchewka • 1 cebula • 1 pojemnik śmietany kremówki • 1 czerstwa bułeczka • 1 jajko • 3 dag suszonych prawdziwków (lub 20 dag świeżych grzybów)…

Nadziewana pieczeń wołowa

Składniki: • 1,2 kg wołowiny (z mostka, w jednym kawałku) • 8 dag wędzonego boczku • 1 kg pieczarek • 4 pomidory • 3 średnie cebule • 1 pęczek włoszczyzny • 1/2 pęczka pietruszki • 5 łyżek śmietany kremówki • 5 łyżek winiaku • 1 łyżka mąki • 5 łyżek masła lub margaryny • sól,…