Składniki: – 800 g wołowiny bez kości – 100 g wędzonego boczku – 1 średnia cebula – 100 g orzechów włoskich lub laskowych – 4 ząbki czosnku – łyżka sosu sojowego – pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu – 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatki jak kto lubi, ja dodaje: – 2 duże mięsiste…
Tag: mięso wołowe
Wołowina
Stek z sosem z Denish Blue
by Administrator • • 1 Comment
Wołowina
Gulasz ognisty.
by Teresa • • 0 Comments
Skład: 50dkg wołowiny pieczeniowej kolorowa papryka kilka pieczarek 1 cebula czosnek wg uznania 2 pomidory sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę zeszklić na tłuszczu. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w niezbyt cienkie plastry, dodać do duszącej się cebuli. Umytą i osuszoną wołowinę pokroić w dużą kostkę, szybko…
Wołowina
Sztuka mięsa ( z rosołu)
by marek • • 0 Comments
Jak to zrobić? – Ugotować na wołowinie rosół. Gdy wołowina będzie dochodzić, w tym samym rosole ugotować ziemniaki. Miękką wołowinę wyjąć z rosołu, odsączyć, ułożyć na półmisku i ugarnirować ziemniakami z rosołu, całość posypać drobno siekaną natką pietruszki. Przygotuj na sos chrzanowy: 2-3 łyżki śmietany 3 dekagramy masła 2 dekagramy mąki 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki…
Wołowina
Carpacio
by Teresa • • 1 Comment
Skład: polędwica wołowa oliwa cienko pokrojone świeże pieczarki (opcjonalnie) sól biały pieprz Sposób przyrządzenia: Surową polędwicę dokładnie myjemy i suszymy, czyścimy z błon. Zwijamy w folię aluminiową i wkładamy do zamrażarki, żeby solidnie stężała, ale nie zamarzła. Gdy jest już twarda, wyjmujemy ją z folii i bardzo ostrym nożem kroimy na możliwie jak najcieńsze paski.…
-216x300.jpg)
.jpg)