Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: melisa

Ocet z melisy i lawendy Iwony

Składniki: 5 gałązek lawendy o dł  około 10 cm 12 gałązek melisy o dł 10 cm 1 litr octu winnego Sposób przyrządzenia: Zioła umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć do wyparzonych butelek i szczelnie zamknąć. Przed użyciem odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie.

Morele w puszystym kremie

Składniki: 8 moreli 25 dag serka homogenizowanego łyżeczka soku z cytryny kieliszek gęstego soku malinowego 8 łyżeczek konfitury 2 łyżeczki cukru pudru listki melisy Sposób wykonania; Serek, sok z malin, ok. z cytry  oraz cukier puder zmiksować na gładki krem, który przelać do pucharków. Na wierzchu ułożyć połówkę brzoskwiń przecięciem do góry. A w miejsce…