Składniki: 5 gałązek lawendy o dł około 10 cm 12 gałązek melisy o dł 10 cm 1 litr octu winnego Sposób przyrządzenia: Zioła umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć do wyparzonych butelek i szczelnie zamknąć. Przed użyciem odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie.
Tag: melisa
Listy
Orzeźwiający napój miętowy
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Koktajl mleczno- owocowy Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Morele w puszystym kremie
by Izabella Dobies • • 0 Comments
Składniki: 8 moreli 25 dag serka homogenizowanego łyżeczka soku z cytryny kieliszek gęstego soku malinowego 8 łyżeczek konfitury 2 łyżeczki cukru pudru listki melisy Sposób wykonania; Serek, sok z malin, ok. z cytry oraz cukier puder zmiksować na gładki krem, który przelać do pucharków. Na wierzchu ułożyć połówkę brzoskwiń przecięciem do góry. A w miejsce…