Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: masło

Masło czosnkowe

Składniki: 200 g masła 4 ząbki czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Czosnek obrać po czym zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać go do miękkiego masła. Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić do smaku solą i całość dokładnie wymieszać.

Sos rodzynkowy Ani

Składniki: 3 dag rodzynków 5 dag masła 2 dag mąki 3 dag cukru 1 szklanka bulionu 1/2 łyżeczki octu winnego Sposób wykonania: Rodzynki zalewamy wodą i odstawiamy na 2 godziny. W między czasie na maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić zimnym bulionem. Wrzucić jeszcze namoczone rodzynki. Całość trzymać na ogniu około 10 minut cały czas mieszając.…