Składniki:
- 200 g masła
- 50 g żółtego sera
Składniki: 200 g masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól Sposób wykonania: Masło utrzeć aby powstała miękka masa. Następnie dodać do niego koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: 300 g masła 150 g kawioru sól sok z cytryny Sposób wykonania: Masło utrzeć aby miało konsystencje gęstej śmietany. Następnie nie przerywając ucierania dodawać kawior oraz sok z cytryny. Doprawić do smaku kawiorem.
Składniki: 200 g masła 100 g marynowanych grzybów 2-3 cebule 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz Sposób wykonania: Marynowane grzyby sparzyć wrzątkiem po czym razem z cebulą zemleć w maszynce. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Na koniec masło utrzeć aby było miękkie i połączyć z pozostałymi składnikami.