Składniki:
- • 4 pstrągi
• 10 dag masła
• 5 dag migdałów
• cytryna
• natka pietruszki
• sól
• pieprz
Składniki: 10 dag masła 2 ząbki czosnku zioła do sałatek Sposób wykonania; Czosnek posiekać i dodać go do miękkiego masła. Całość dokładnie utrzeć. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję dodać jeszcze zioła i jeszcze raz wymieszać.
Składniki: 10 dag masła 2 łyżki drobno pokrojonej papryki 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej zioła do sałatek Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z drobno pokrojoną papryką. Gdy powstanie jednolite masło dodać jeszcze przyprawę oraz zioła i ponownie wymieszać.
Składniki: 80 dag marchewki 6 dag masła 1 łyżeczka cukru sól zielona pietruszka Sposób wykonania: Marchewkę zalać wodą po czym gotować aż prawie cała woda wyparuje, wówczas dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.