Składniki: ½ kostki masła 5 dag wędzonego łososia sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Masło zmiksować na gładką pastę. Wówczas dodać łososia i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie przełożyć masło na folię, uformować w rulon i ściśle owinąć. Wstawić do lodówki aby zastygło. Przed podaniem można pokroić na plastry.
Tag: masła
Listy
Masło roquefort
by Karina • • 0 Comments
Składniki: 10 dag masła 1 łyżka pokruszonego sera roquefort 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać ser, posiekaną szalotkę oraz czosnek. Następnie dodać tymianek oraz ocet winny. Całość dokładnie utrzeć na gładką masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Czosnkowe masło
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: 4 ząbki czosnku 10 dag masła szczypta białego pieprzu sól Sposób wykonania; Do masła dodać obrany czosnek. Całość dokładnie zmiksować na gładkie masło. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Masło martini
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl martini dry ½ kostki masła szczypta białego pieprzu sól cukier Sposób wykonania: Do masła plwać Martini. Dokładnie utrzeć aż powstanie jednolita masa. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Masło z orzechów arachidowych
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl orzechów ½ szkl oliwy z oliwek Sposób wykonania: Do orzeszków dodać oliwę z oliwek. Całość dokładnie zmiksować na gładkie masło. Przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce.