Składniki: 20 dag pieczarek 20 dag jasnych części porów marchew jabłko łyżka oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić je na rozgrzanej oliwie. Następnie pory pokroić w krążki. Natomiast marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: marchewka
Listy
Sałatka z kiszonej kapusty z mandarynką
by Dominika Bugaj • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kiszonej kapusty marchewka 2 pomarańcze łyżeczka posiekanych orzechów włoskich cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Do kiszonej kapusty dodać obraną marchewkę startą na tarce i obrane mandarynki podzielić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy i cebulę pokrojoną w krążki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie…
Listy
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i marchewki
by Paula Pogoda • • 0 Comments
Składniki: ½ niedużej kapusty pekińskiej pół strąka żółtej papryki marchewki pół małego selera ogórek kwaszony jasna część pora jabłko po 2 łyżki jogurtu i majonezu cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie paprykę pokroić w paseczki a marchew i selera zetrzeć na tarce. Pokroić jeszcze ogórka w plasterki, pora w krążki a jabłko w…
Listy
Surówka kapuściana z papryką
by Ula Stolarek • • 0 Comments
Składniki: ½ główki niedużej młodej kapusty młoda cebula 2-3 młode marchewki 2 nieduże strąki zielonej papryki 3-4 pomidory 3 łyżki majonezu pół łyżeczki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Cebulę posiekać a obraną marchewkę zetrzeć na tarce. Następnie papryki pokroić w paseczki a pomidory w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając majonez. Doprawić…
Listy
Sałatka z pora, marchewki i jabłka
by Renata Konik • • 0 Comments
Składniki: 2-3 pory-białe części 2 marchewki 2 jabłka majonez jogurt śmietana sól cukier pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić na krążki. Następnie obrane marchewki zetrzeć na tarce. A jabłka pokroić w kostkę lub również zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze odrobinę śmietany i jogurt aby składniki mogły się połączyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem