Składniki:
- 3 pietruszki
- 5 marchewek
- 1 średni seler
- 1 por/ biała część/1 duża cebula
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki masła
- 20 dkg makaronu krajanka
- 1 łyżka sosu sojowego
- szczypta majeranku
- ¼ łyżeczki imbiru
- sól, pieprzu do smaku
Składniki: 500 ml kefiru sok z 1 cytryny pieprz 250 g marchwi 2 łyżki miodu ½ łyżeczki mielonego anyżu Sposób wykonania; Obraną marchewkę zetrzeć. Następnie dodać do niej miód, kefir oraz sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku anyżem i pieprzem.
Składniki: 350 ml soku marchwiowego 1 pomarańcza 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 200 g jogurtu Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok i wmieszać go z sokiem marchwiowym i jogurtem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Składniki: 2 szklanki startej marchewki na tarce 2 cynamony 1 szklanka oleju 4 jajka 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Sposób wykonania; Do mąki wbić jajka. Dodać cynamon, cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Całość dokałdnie zmiksować aby uzyskać gładką masę. Następnie dodać marchewkę…
Składniki: 6 szkl bulionu 5 parówek 600 g kapusty pekińskiej 2 marchewki pietruszka 4 ziemniaki seler natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania; Wywar doprowadzić do wrzenia. W między czasie warzywa obrać i pokroić po czym wrzucić do gotującego się wywaru. Po około 10 minutach wrzucić parówki pokrojone na plasterki. Gotować jeszcze 10 minut. Na koniec…