Składniki:
- 2 nieduże buraki
- duża marchew
- cebula
- sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- cukier
- sól
Składniki: kawałek kapusty białej kawałek kapusty czerwonej pół selera 1-2 marchewki cebula 2 łyżki majonezu cukier sól Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, seler zetrzeć na tarce, marchewkę pokroić na plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku majonezem, solą oraz cukrem.
Składniki: kapusta biała 1 duża marchew 1 jabłko mała cebulka sok z cytryny natka pietruszki majonez sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchew i jabłko zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki po czym polać sałatkę.
Składniki: 2 nieduże buraki duża marchew duże jabłko cebula sok z cytryny 2 łyżki oliwy cukier sól Sposób wykonania: Ugotowane buraki obrać i zetrzeć na tarce. Następie marchewkę pokroić na plasterki, jabłko kostkę a cebulę posiekać. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.